TEAMBUILDING MED SANG

SAMARBEJDE MED SUSANNE ØRUM - VOCAL CORNER

meditere

K O M  I  Z E N  M E D  

S A N G

Guitarist skriver sang

S K R I V  E N  U N I K  

S A N G

Vintage Mic

I N D S P I L  S A N G  I  

S T U D I E T

Gospel Group

S A N G S T J E R N E  P Å  2  T I M E R

KOM I ZEN MED SANG

Musik og sang er brugbare værktøjer til at opnå bedre balance på det mentale plan, så man kan opleve mere indre ro og mindre stress.

Denne workshop har til formål at skabe større arbejdsglæde hos den enkelte deltager. Og for at nå dertil har man nogle gange brug for at komme helt ind i sin egen kerne, så man kan finde roen og lade batterierne op, før man atter kan vende tilbage til virkelighedens hektiske liv.

I en tid med stress og højt effektivitetsniveau er det vigtigt også at vende energien indad og finde sin indre ro og styrke. 

Få hjernen i alfatilstand

Målet er at få vores hjerner i alfatilstand, således at vi kan køle eventuelt stressede og overbebyrdede hjerner af, ligesom det er almindelig praksis i meditation.

Her gælder det altså om at tænke så lidt som muligt og øve sig i bare at være.

I vil lære en ca 15 minutter lang meditationssang, hvor vi vil synge, puste bobler i vandflasker med sugerør og bevæge os i et yogalignende flow.

“Koreografien” vil både være siddende, stående og bevægende.

Slutprodukt med sang og bevægelse

Der vil være et slutprodukt, som indeholder både sang og bevægelse – og som indeholder et nærværende, koncentreret, fordybende udtryk hos den enkelte deltager.

Jeg vil synge for, I vil synge efter, og dette vil gentage sig over mange minutter. Det er ikke vigtigt at være god til at synge, men I vil lære at få åbnet op for jeres stemmer ved den gentagne repetition med rolige øvelser og bevægelser.

En tidligere deltager har efter en workshop med “Kom i zen med sang” fortalt mig, at hun efterfølgende i et stykke tid oplevede det, som om hun gik i slowmotion og oplevede alting roligt – og at det var rigtig rart og trygt.

 

SKRIV EN UNIK SANG

Få personlig gennemslagskraft med jeres helt unikke firmasang

Når det gælder kreativitet, er det meget udviklende, når vi graver dybt i vores mentale værktøjskasse for at skabe den optimale forbindelse mellem ord og lyd.  
Og det er netop, hvad denne workshop handler om: At udvikle kompetencer som personlig gennemslagskraft og kreativitet gennem produktion af musik.

Sammen vil vi skabe jeres helt egen firmasang.

Vi har på forhånd valgt en melodi, som vi tager udgangspunkt i. Hertil skriver I så en ny tekst til – med hjælp og vejledning fra mig. 
Vi kan skrive om jeres vision, mission, udfordringer og resultater, og vi kan flette noget ind om lederne, den sjove på kontoret og ting, I plejer at grine af på arbejdet.

Selv om der i musikkens verden er eksempler på, at en komponist har skrevet både melodi og tekst til et internationalt hit på mindre end en time, er det langt fra normen. At skrive en melodi og en tekst kan tage uger, måneder – ja nogle gange år, før det hele sidder i skabet.

I vil blive opdelt i mindre grupper. Hver gruppe får så ansvar for at skrive en del af sangen. Det kan være et vers eller et omkvæd. 
Det kan også være en såkaldt bro – altså et musikalsk mellemstykke, der på én gang skaber variation i sangen og kæder to dele af melodien sammen. 

Den personlige gennemslagskraft får sangen til at leve

Med min ekspertise som sangskriver og tekstforfatter og med nogle af de gode redskaber, jeg har i værktøjskassen, vil jeg guide jer igennem den kreative proces. Derved vil I finde de rigtige ord og få dem sat sammen på en måde, der giver mening, og så det passer med versefødderne.

Endelig vil vi som sløjfe på denne workshop sammen opføre sangen. Og her bliver der virkelig brug for den personlige gennemslagskraft, når vi skal få sangen til at leve. Præsentationen af sangen kan foregå til et karaoketrack, altså en indspillet version af melodien, der er lavet uden sang. Eller vi kan opføre vores sang med klaverakkompagnement.

Det er naturligvis også en mulighed at kombinere flere workshops, så vi også kan få sangen indspillet i et lydstudie (læs her mere om workshoppen “Indspil din sang i et rigtigt lydstudie”).

 

INDSPIL SANG I STUDIET

Teamwork, når det er bedst – indspil en sang i et rigtigt studie
At indspille musik i et studie stiller krav til ens evne til at indgå i teamwork. Det får vi brug for i denne workshop, når vi skal synge sammen i et rigtigt lydstudie.

Vi skal i fællesskab udvælge en sang, som vi skal arbejde sammen om at få indspillet. Og der er mange roller, der skal besættes. Måske er der nogle, der skal vælges som solister – måske skal I synge i grupper – måske skal vi lave flere sange.

I vores teamwork skal vi arbejde med en kendt sang eller kombinere denne workshop med “Skriv jeres unikke sang” (Læs mere her).

Vi arbejder hen mod et resultat, I kan være stolte af og hver især føle, I har gjort en forskel på.

Jeg vil være med jer hele vejen fra start til slut som vocal coach, og I vil erfare, at det ofte er de små detaljer, der gør den store forskel.

Der vil i valget af sang stort set være frit valg på alle hylder. Det kunne for eksempel være “We are the world”, “YMCA”, “Midt om natten” eller et helt fjerde nummer. I vil i løbet af jeres workshop opleve præcis det samme, som en professionel musiker gør, når han eller hun indspiller et nyt nummer i studiet.

I kommer til at stå og synge ind i en rigtig studiemikrofon med hovedtelefoner og det hele og få optaget jeres stemmer. Og optagelserne vil blive behandlet med de effekter, man også gør brug af i et studie. Overdubbing, kompressor,  equalizer osv.

Og så skal der selvfølgelig også lægges lækker rumklang på, så det hele lyder som på en rigtig plade.

Hvis I er friske, så finder det helt rigtige outfit frem og filmer jeres helt egen musikvideo.

Kun fantasien sætter grænser! 

 

SANGSTJERNE PÅ 2 TIMER

Som stemmetræner kan jeg gøre dig til sangstjerne på to timer

Med stemmen, sang og musik som redskaber vil jeg som stemmetræner i denne workshop sammenligne den verden, en sangstjerne arbejder i, med de udfordringer, vi kan have på en arbejdsplads.

Jeg vil arbejde mig igennem fire temaer af hver ca 25 minutters varighed.

Overskriften for disse temaer er:

  • MASKINERIETSPIDSBELASTNINGERFREESTYLEPERFORMANCE

Hvert tema indeholder noget, vi kan relatere til i vores arbejdsliv – og i vores privatliv i øvrigt. Gennem øvelser, læring og sange vil jeg guide jer igennem hele processen fra at lære om håndværket til at performe og “sælge varen” – altsammen på i alt to timer.

Men lad os gå i dybden med de enkelte temaer:

Stemmetræner tema 1: MASKINERIET

Der er et grundlæggende håndværk, vi skal lære. Det handler om vejrtrækning, stemmetræning, fleksibilitet og styrke i stemmen – og vi skal opbygge en fundamental rutine i at bruge det. I vil med mig som stemmetræner lære om, hvordan man kan synge lyst, mørkt, kraftigt, blødt, med vibrato, med klang og med rytmisk finesse.

Stemmetræner tema 2: SPIDSBELASTNINGER

Her skal vi lære, hvad vi gør, når vi er pressede, og når tingene spidser til. Vi har travlt i perioder i firmaet, så der skal knokles, løbes lidt stærkere, udholdes, tænkes klart – måske skal vi blive en time længere på kontoret for at blive færdig med en opgave. Det øver vi med sang og stemme ved at lære at holde en tone så længe, at selv Stig Rossen ville blive imponeret.

Der vil også være elementer i en sang, hvor vi skal synge rigtig hurtigt. Og der vil være behov for, at én eller flere melder sig som solister til at holde fanen højt og gå forrest for at bane vejen for de andre, så vi alle kan komme i mål.

Stemmetræner tema 3: FREESTYLE

Ofte, når man mindst venter det, sker der noget på arbejdspladsen, der gør, at man er nødt til at ændre kurs. Eller i hvert fald ændre de planer, man havde for dagen. Det kunne være op til en deadline, hvis en forventet vare ikke er leveret. Eller hvis en medarbejder, som skulle holde et foredrag, er blevet syg. Hvad gør vi? Vi skal tænke i alternative løsninger, improvisere, udforske og udfordre, og med disse redskaber fra stemmetrænerens værktøjskasse vil vi skabe nye løsninger. Helt konkret skal vi i musikkens verden jamme på kazoos i bedste Freddy Fræk stil 🙂

Stemmetræner tema 4: PERFORMANCE

Nu, hvor vi har fået noget selvtillid med det arbejde, vi har lavet, er vi klar til at performe. Det betyder, at vi skal “sælge varen” i vores kontakt med kunderne.
Vi ender med at få skabt en minikoncert med tre sange, hvor vi vil bestræbe os på at komme godt ud over scenekanten. 
Forestil jer et lækkert, solmodent og dybrødt jordbær friskplukket fra haven og dyppet i en god, mørk chokolade. Vil I foretrække at få det serveret på en plastictallerken eller på et sølvfad?

Jeg gætter på sølvfadet, og derfor skal vi servere vores “vare” på den flotteste måde. Det gør vi med vores kropssprog, mimik, ansigtsudtryk – og vi skal også lave koreografi til noget af det, vi synger.Når vi taler på vores arbejde, hænger op til 80 procent af vores gode resultater sammen med, hvilke signaler vi sender med vores kropssprog.
På samme måde er det, når vi synger, og derfor er det så vigtigt, at vores kroppe og ansigter understreger og forstærker det, vi ønsker at fortælle med vores sang og stemme.
Jeg kan garantere, at efter denne seance, vil alle gå opløftet herfra med smil på læben og farve i kinderne.